Ten velde van

FC BENNE (13)                       SKOOR 2 10-09-2018

Als eerste wedstrijd van ons eerste “digitaal” seizoen, viel de keuze op de ontmoeting tussen de actuele verbondskampioen en het moeilijk te bekampen FC Benne. Groot was onze verbazing vast te moeten stellen dat de bezoekers met slechts 8 valide spelers aanwezig waren. De gedachte dat er nog wel een aantal spelers laattijdig hun verschijning zouden maken werd al snel de kop ingedrukt door de bezoekende afgevaardigde, welke mij bevestigde dat het bij deze 8 spelers zou blijven. Het is zeker niet de taak van onze correspondent om de reden in Skoor kenbaar te maken. We kunnen ons echter niet van de gedachte ontdoen dat dit voor de hardwerkende en loyale bestuursleden/medewerkers van “den DT” een zeer kranige beloning is… is ondank dan toch ’s werelds loon??
Van de wedstrijd zelf is niet veel te melden, 2-0 na 8 minuten, kort daarop gevolgd door een eerreddend doelpunt voor D.T. zij het met een beetje medewerking van de lokale portier. Na rust (3-1) werd het moedige DT uiteraard in verdrukking gespeeld en liep de scoor op tot 5-1, meteen de eindstand van een wedstrijd die er in feite nooit een geweest is. Buiten het schitterende weer onthouden we twee zaken… het moedige verweer van 8 echte clubspelers maar ook het onmondige van de lokale aanvallers welke verzuimden de dubbele cijfers op het scorebord te brengen.

BEKERUITREIKING (27-04-2018)        Ronnie VAN BOUWEL, voorzitter KAVVV

De latere kampioen in 2B had een prima heenronde gespeeld en was verdiend herfstkampioen. Umicore, P.S.K. en St Jozef waren de achtervolgers op minstens 6 punten. Ook de koploper verloor nog wel enkele punten in de terugronde, maar de achtervolgers kwamen nauwelijks dichterbij, integendeel. Aan de meet had de kampioen 8 punten voorsprong op het voornoemde trio. Het eerste feest van DEURNESE TURNERS B !
Nog één beker te gaan.
De Verbondskampioen werd opgericht in 1971, en in 2021 hebben ze uitzicht op een 50 jarig jubileum dat ze ferm gaan vieren. Maar ik ben er zeker van dat ze ook heden heel fier zijn op hun behaalde titel. Hun eerste plaats valt perfect samen met de titel van de B-ploeg. De tijd dat de A-ploeg in de hoogste reeks speelde waren ze er soms dichtbij maar toch net niet voor een titel. Vorig seizoen zelfs werden ze nog Vice-Verbondskampioen achter Dynam.
En nu is het raak en het is zeker en vast verdiend. Een sterk seizoen, bijna de ganse tijd aan kop van de rangschikking. Ik wil zeker niet pessimistisch klinken maar nu je er bent moet je ook zien om er te blijven! Maar dat zijn zaken voor later. Nu is de buit binnen. Vandaag feest, ik dacht ook morgen feest, en in september verwachten we jullie team terug op de grasmat om er weer vol tegenaan te gaan. Een tweede feest kan beginnen, onder uw daverend applaus de Verbondskampioen 2017-2018… FC DEURNESE TURNERS A !

FC DEURNESE TURNERS A  (12)                 SKOOR 4  09-10-2017

Door de toch wel goede uitslagen van promovendus Houtbeurs, op bezoek naar Deurnese Turners, was onze aandacht naar deze wedstrijd toch wel logisch te noemen. Op een uitstekend bespeelbare grasmat waren beide teams, althans tijdens het aanvangskwartier, aan elkaar gewaagd. De thuisploeg, gretig gebruik makend van hun vleugelspelers, scoorden het openingsdoelpunt omstreeks de 20ste minuut. Via een snelle uitbraak op links werd de bal voor doel gebracht waar de lokale spits de bal in doel deed belanden (1-0). Vanaf dat moment werd “den DT” baas op het middenveld, een 2de doelpunt, identiek aan het openingsdoelpunt, werd net voor rust gescoord (2-0). De bezoekers, steeds gevaarlijk op counter, waren voor doel minder attent dan de thuisploeg want enkele doelrijpe kansen werden niet benut, zodat de aansluitingstreffer uitbleef. De tweede speelhelft was een maat voor niets en buiten een glasheldere doelkans voor de thuisploeg, gestopt door de bezoekende doelman, was er in feite niets noemenswaardig te noteren.
Van deze wedstrijd, zeker niet het niveau van een topper waardig, onthouden we toch dat de thuisploeg scherper voor de dag kwam dan Houtbeurs die, buiten het onmondig voor doel zijn, zeker niet uit de toon viel. Benieuwd wat de retour wedstrijd met zich zal brengen als Houtbeurs kan beschikken over zijn geduchte spits.

BEKERUITREIKING  (28-04-2017)        Ronnie VAN BOUWEL, voorzitter KAVVV

Er werd dit seizoen voor de titel gestreden op een eerlijke manier, op een manier die KAVVV waardig is en dat op verschillende fronten. Twee ploegen voor de titel, een vijftal achtervolgers die zuiver voor de fun speelden omdat ze geen kampioen zouden worden maar ook niet konden degraderen en zeven clubs die alleen moesten oppassen om niet te degraderen. Aan het keerpunt halverwege stond de latere vice kampioen aan de kop van de rangschikking, maar kort daarna kwam de latere verbondskampioen op gelijke hoogte en nog wat later op voorsprong. Die voorsprong werd niet meer goedgemaakt.
De Vice Verbondskampioen is een club die in 1971 bij onze federatie aansloot en geruime tijd zelfs met drie ploegen aantrad. Nu zijn dat er twee, één in de hoogste reeks en één in de tweede afdeling. De club was er nog nooit in geslaagd om in de eerste afdeling op de eerste twee plaatsen te geraken. Pittig detail was het feit dat kampioen en vice kampioen verleden zaterdag tegen mekaar uitkwamen in de kwart finale van de beker. De kampioen liep 1-3 uit maar in de laatste minuten werd de achterstand volledig opgehaald. Hun zoete wraak was de uiteindelijke 5-4 winst via strafschoppen.
Als u weet dat ze morgen de halve finale moeten spelen tegen Cub BP en ’s avonds hun achtste gala van de gouden schoen houden, dan weet u dat ze een heel druk weekeinde voor de boeg hebben en wordt het hoog tijd om de Vice Verbondskampioen te huldigen, met name… FC DEURNESE TURNERS A.

DALTONS  (11)                       SKOOR 11  18-02-2017

Door deze zege zal de tweede plaats in het klassement in de hoogste afdeling aan D.T. niet meer ontsnappen. Na een eerder ontgoochelende partij namen de bezoekers de verdiende overwinning mee naar Deurne. In de eerste speelhelft, waarin beide teams de dwarsligger op hun weg vonden, noteerden we slechts één hoogtepunt. Een inzenden vanop rechts werd via een enig mooie deviatie omgezet in het openingsdoelpunt, 0-1. Na rust bracht Daltons de stand in evenwicht, nadat de bal van de deklat in de rebound werd omgezet, 1-1. De bezoekers brachten dan, via twee klasse doelpunten, de stand op 1-3. Daltons scoorde alsnog een aansluitingstreffer maar toen de bezoekende spits zijn derde doelpunt aantekende stond meteen de eindscore op het bord. We waren getuige van een weinig begeesterende wedstrijd tussen twee teams die we ooit al beter voetbal hebben zien spelen.

FC DYNAM (10)                       SKOOR 9  30-01-2017

In de hoogste reeks werd een zeer belangrijke topper gespeeld, Dynam-Deurnese Turners. De 1ste helft verliep tamelijk opgaand, met een beter technisch Dynam en de bezoekers gebruikten te pas en te onpas ‘de lange bal’ om hun spits te bereiken. Op de 17de minuut werd het 1-0 door een terechte strafschop in het voordeel van de thuisclub. In de eerste helft was er heel veel middenveldspel met slechts één doelkans voor Dynam. In de tweede helft speelde DT veel te zenuwachtig en bleven ze geloven in hun tactiek van de eerste helft. Dynam daarentegen was veel uitgekookter, veel volwassener en veel rustiger. In de 42ste minuut werd het 2-0 randje buitenspel, maar al met al een verdiende voorsprong. Er kwamen nog een tweetal kansen voor Dynam, waarvan één op het doelhout belandde en één met een prachtige redding van de DT-doelman. De bezoekers hadden welgeteld één schot op doel. De 2-0 bleef op het bord staan en daarmee doet Dynam een ferme stap richting titel. De match werd door een goed leidend trio in stevige en sportieve banen gehouden en enkele betwistbare fasen werden door de aanhang van DT gebruikt om de nodige commentaar (met een duidelijke onbeleefde woordenschat) te spuien. Slotsom, geen beste wedstrijd met één ploeg die trachtte te voetballen en een te zenuwachtig DT, die misschien wel het slachtoffer werden van het gedrag van hun eigen aanhang. Dynam heeft zes punten voorsprong, wat zeker nog niet geruststellend kan genoemd worden. 

P.S.K. (9)                        SKOOR 12  29-02-2016

Eén doelpunt maken en toch met een geruststellende 0-3 de rust in gaan, dit gebeurde op het veld van PSK. Een snelle start met goed voetbal van beide teams liet dit scenario geenszins vermoeden. Maar toen na een 10-tal minuten een knappe doorsteekpass van de bezoekers pardoes op de voet van een thuisverdediger kwam, werd zijn eigen doelman kansloos verslagen (0-1). Nauwelijks 5 minuten later een aanval van Deurnese Turners, een center vanop rechts en via het hoofd van weer een PSK verdediger verdween de bal in de verste hoek (0-2). De thuisploeg deed verdienstelijke pogingen om terug in de wedstrijd te komen doch dienden net voor rust toch nog een derde doelpunt te slikken, ditmaal wel gescoord door de bezoekers (0-3). Kort na de rust scoorden de PSK-ers een heerlijk doelpunt (1-3) maar nauwelijks afgetrapt of ze dienden het nummer 4 uit hun netten te halen, wedstrijd uiteraard gespeeld. Beide teams vonden het tijd om alle wisselspelers wat speelmomenten te gunnen. Dat de Deurnese Turners nog een tweetal knappe doelpunten scoorden was ergens niet onlogisch, gezien ze op alle vlakken toch de betere waren van een enigszins ontgoochelend PSK-team. Een uiterst sportief betwiste wedstrijd waarin de bezoekers toch een serieuze kandidaat zijn om mee te strijden voor de titel in deze reeks.

RV KLOOSTERSTRAAT (8)                   SKOOR 8 21-12-2015

Met slechts 6 punten achterstand op de leiders ui Bornem, diende “Den DT” de verplaatsing te maken met de hoop hun achterstand tot 3 punten te kunnen herleiden. Kloosterstraat daarentegen kon zich geen puntenverlies veroorloven om de leiding in onze eerste afdeling te behouden. Beide teams, enigszins in hun sterkste opstelling, maakten er een echte cupmatch van, bijgewoond door een gezond aantal toeschouwers. De eerste speelhelft was gelijk opgaand waarbij de thuisploeg, in hun gekende spelstijl, omstreeks de 10′, de score opende dit na een knappe uitbraak op rechts. De bezoekende verdediger werd uitgekapt en de harde schuiver kon door de DT-doelman niet gestopt worden, 1-0. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten, dwongen sporadisch enkele doelkansen af waarbij er een door de Kloosterstraat goalie prachtig uit de hoek werd geweerd. Na rust een totaal ander spelbeeld, Kloosterstraat moest, gewild of niet, het middenveld prijsgeven aan de Deurnese Turners waardoor de lokale verdediging zwaar onder druk kwam te staan. Gelukkig voor hen misten de bezoekers enkele kristal heldere doelkansen waarbij dient gezegd dat het nummer één van de thuisploeg hierin zeker een voorname rol speelde. Soms was het overwicht van DT zo groot dat de thuisploeg naar het einde snakte en zich gelukkig konden achten om de drie punten thuis te kunnen houden. Slotsom, een aangename wedstrijd om volgen in een echte cup-sfeer, goed geleid door de scheidsrechter, waarbij toch dient gezegd dat de betere ploeg zonder punten terug naar Deurne diende te vertrekken. Na afloop wedstrijd hadden we nog enkele leuke gesprekken met beide partijen waarbij hun voorkeur ivm de titelstrijd niet onder stoelen of banken werd gestoken… we zien wel.

FC DEURNESE TURNERS (7)                  SKOOR 6  18-11-2014

In 2de afd. B waren er twee absolute toppers, nl. Nuovo Granico (13 p.) – De Brug (14 p.) enerzijds en Deurnese Turners B (14 p.) – Kon. Houtbeurs (13 p.) anderzijds. Onze toevallige keuze viel op deze laatste ontmoeting waarin we getuige waren van goed voetbal en zeer knappe doelpunten. Jammerlijk genoeg was er, om een spannende wedstrijd te krijgen, een te groot klasseverschil tussen beide teams. Houtbeurs, zeer duidelijk de sterkste partij tijdens de eerste helft, mocht rusten met slechts 2 doelpunten verschil (0-2) gezien, buiten enkele gemiste doelkansen, ook het doelhout “den Dété” 2x een helpend handje toestak. Na rust een bijna identiek meesterschap van de bezoekers, tot op het kwartier de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam via een knap kopbaldoelpunt 1-2. Bij de eerst daarop volgende aanval van de lokalen werden de bordjes op een haar na in evenwicht gebracht. Een scherpe voorzet vanop rechts werd op het nipperje gemist en wat toen volgde was werkelijk subliem. Vanuit de verdediging werd de bezoekende rechter spits bereikt, die omspeelde zijn rechtstreekse tegenstrever, bracht de bal voor doel waar het leder in de vlucht werd omgezet, 1-3 en wedstrijd gespeeld. Dat Houtbeurs alsnog de scoor verhoogde tot 1-5 bewees eens te meer dat ze superieur waren van het moedige DT welke, ondanks hun goed wil, er niet in slaagden om nog een tweede doelpunt te scoren. Door de winst van Nuovo Granico, slaagt Houtbeurs erin de leiding te nemen ondanks zij een wedstrijd minder hebben gespeeld dan hun rechtstreekse tegenstrevers. Vijf teams op slechts 3 punten van elkaar… spanning gegarandeerd!!

DEWICO  (6)                        SKOOR 11  28-01-2014

Op de velden van VC Wijnegem ontving Dewico de B ploeg van Deurnese Turners. De eerste helft was aangenaam om te volgen, beide teams hadden echt de intentie om er een goed potje voetbal van te maken. De thuisploeg opende, omstreeks het kwartier, de stand nadat een afgeblokt schot uit de verdediging vol op de pantoffel werd genomen en heerlijk in de verste hoek verdween, 1-0. Deurnese Turners bleef echter de evenknie van hun opponenten en mochten, enkele minuten voor rust, de gelijkmaker optekenen nadat de bal – via de onderkant van de dwarsligger – net genoeg over de doellijn was gegaan om het doelpunt geldig te verklaren (1-1). Onmiddelijk na de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong, dit na een algemene aanval (1-2). Vanaf dat ogenblik werd de partij bitsiger en waren er diverse spelers die meer aandacht hadden voor hun rechtstreekse tegenstrever dan voor de bal. Venijnige duels(?) met geniepige fouten ontsierden het – tot dan toe – aangename kijkstuk en noopten de nochtans correct leidende ref tot het trekken van diverse gele kaarten. Ook toen het voetbalverstand verdween en plaats maakte voor een domme reactie na een (stevige) fout, waren zowel de rode als de gele kaart hier op zijn plaats. Als bepaalde heren(??) voetballers en begeleiders het dan nog nodig vinden om in niet mis te verstane woorden hun ongenoegen te uiten is het niet te verwonderen dat er nog enkele terechte kaarten door de scheidsrechter dienden getoond te worden. In al dat gebeuren zouden we nog vergeten te melden dat Deurnese Turners nog een derde doelpunt aantekende om zodoende met een enigzins overdreven 1-3 eindscore terug naar Deurne af te zakken. Of de raad, dat voetbalverstand meer tot een overwinning kan toedragen dan het absurde verbaal geweld, laat ik graag over aan de voetballers zelf.

FC ROZA (5)                        SKOOR 5  29-10-2013

In een zeer matige wedstrijd hield FC Roza de bovenhand van FC Deurnese Turners, ondanks het feit dat de bezoekers reeds na een vijftal minuten de score openden. Een doelpoging werd nog knap van de lijn gehaald door de thuisportier, maar een goed gevolgde spits van “den DT” had de bal maar in te leggen (0-1). Veel middenveldspel, waarin FC Roza toch iets sterker was dan hun opponenten, en zeer schaarse doelkansen waren het verdere kenmerk van de eerste speelhelft, zodat met 0-1 diende gedraaid te worden. Onmiddelijk na rust en in slechts enkele minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Eerst na een missing van bijna de ganse DT verdediging (1-1) en vrijwel onmiddelijk daarna een tweede thuisgoal na een afstandsschot met een zeer eigenaardige curve. Waar iedereen dacht dat de bal over de dwarsligger zou gaan verdween deze, tot ieders verbazing, toch in doel (2-1). De wedstrijd werd wat rommelliger, gelukkig zonder al teveel zware overtredingen. Nochtans werd Deurnese Turners een glasheldere strafschop onthouden maar dienden zij zich anderzijds gelukkig te prijzen dat een te drieste overtreding niet met rood werd bestraft. Dat, na een slechte terugspeelbal, de lokale spits nog voor een derde doelpunt zorgde, doet in feite niets meer ter zake, zodat FC Roza met drie punten naar de kleedkamer trok. Verdiende zege met een enigszins overdreven score, maar dat zal de thuisploeg een zorg wezen.

 FC BELLE VUE  (4)                     SKOOR 7  19-11-2012

De Bornemse middenmotor ontving op 17.11 Deurnese Turners B, een belangrijke match voor beide teams in functie van het klassement. Lang geleden dat we nog een wedstrijd hebben mogen bijwonen waar er zoveel schitterende doelpunten werden gemaakt. Na 20 min. een knappe aanval van Belle Vue en via een heerlijke deviatie werd de stand geopend (1-0). Enkele minuten later werd een aanval van “den D.T.” afgeslagen, waarop een snelle counter werd beloond met een tweede doelpunt (2-0). Deurnese Turners werd dan, na een fair duel, beloond met een 11-meter welke tweemaal netjes werd omgezet… de eerste diende overgenomen te worden en de tweede maal werd de strafschop even rustig in het mandje gelegd… zou Jan Boskamp zeggen (2-1). Amper terug hernomen of een knap uitgesponnen aanval van Belle Vue werd beloond met een derde doelpunt. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en scoorden terug de aansluitingstreffer via een geplaatst schot, net naast de 2-de paal, (3-2). Belle Vue diende de resterende minuten – wegens een kwetsuur – rond te maken met slechts 10 spelers en slaagden er zelfs in om met een heerlijke treffer de 4-2 op het bord te brengen. Deurnese Turners bleef de thuisploeg onder druk zetten, bezorgde hen nog een lastig wedstrijdeinde wat hen echter enkel nog een derde doelpunt opleverde. We onthouden – buiten de knappe doelpunten – graag de totale en faire inzet van beide teams en een – tijdens de rust – nuttige vervanging bij de bezoekers, zodat een voortreffelijk leidende ref de rode kaart op zak kon houden.

FC DEURNESE TURNERS (3)                  SKOOR 14  12-03-2012

Twee reporters gingen een kijkje nemen op Deurnese Turners waar in de hoogste reeks de B-ploeg aantrad tegen Sp. Thamonit. De thuisploeg kon de punten best gebruiken in strijd tegen de degradatie, de bezoekers mochten niks laten liggen zoniet konden ze een kruis maken over hun titelkansen. Had het na 10 minuten 2-0 gestaan zouden we in de daaropvolgende 60 minuten vermoedelijk een heel andere wedstrijd gekregen hebben, maar de twee lonkende kansen bleven onbenut. Meer en meer kregen de bezoekers grip op de match en op het halfuur viel dan plots de 0-1 uit de lucht, meteen ook de ruststand. Na de pauze bleef het gelijk opgaan met veel middenveldspel en niet zo heel veel doelkansen. De bezoekers lukten de 0-2 en de spanning verdween uit de match. Deurnese Turners probeerde nog wel maar geraakte niet voorbij de bezoekende portier. Eindstand 0-2 maar zoals eerder vermeld had het helemaal anders kunnen uitdraaien. Vrij sportieve match met toch een aantal terechte gele kaarten voor beide partijen. Langs de ene kant leek het soms op de zondagse Vogelmarkt, langs de andere kant op de zaterdagse, op bijna alle fluitsignalen ging wel iemand protesteren, nochtans floot de scheidsrechter een bijna onberispelijke partij. Na de match konden we nog even napraten met de thuisclub en de scheidsrechter, de bezoekers hebben we spijtig genoeg niet gezien. Sporting Thamonit blijft in de running voor de titel en de rechtstreekse confrontatie tegen de koploper zal van cruciaal belang zijn. Voor Deurnese Turners wordt het moeilijk, al hebben ze nog matchen tegen rechtstreekse concurrenten, o.a. het hogervermelde Kloosterstraat, maar dan moeten bijna alle resterende matchen gewonnen worden en dan nog zijn ze afhankelijk van de andere degradatiekandidaten.

FC DEURNESE TURNERS B  (2)                 SKOOR 7  20-11-2011

Aan de Drakenhoflaan ontving Deurn. Turners, derde in 2B, het nummer vier in de reeks, zijnde Houtbeurs. Een belangrijke match want de winnaar zou in het zog van de koplopers blijven, de verliezer zou verder wegzakken. Een aangenaam zonnetje, een zeer goed speelveld, een echt scorebord en twee sportieve ploegen, het beloofde een zeer aangename match te worden. En dat werd het, zeker voor de thuisclub want na luttele minuten stonden ze 2-0 voor. Houtbeurs leek in de verdediging wel een ‘opendeurdag’ te houden. Kort daarna konden de bezoekers milderen maar op strafschop werd het 3-1, daarna zelfs 4-1 en in de tweede helft volgde er nog een thuisdoelpunt. Het was de verdienste van de bezoekers die toch bleven aandringen en uiteindelijk bij affluiten de nederlaag konden beperken tot 5-3. Na de match veel volk in de kantine, broodjes voor de thuisclub, tegenstrever en scheidsrechter, die kon terugblikken op een prima leiding. De club Deurnese Turners zit duidelijk in een opwaartse spiraal, zowel op administratief als op sportief gebied. Uiteraard kan er hier en daar nog iets verbeterd worden, bv. de kleedkamers en vermits er toch enkele leden van de club bij De Lijn werken kunnen ze misschien een oud tramstel of autobus op de kop tikken en deze inrichten als kleine overdekte tribune of als VIP ruimte. Er zijn die namiddag wel méér van dergelijke ideeën ter sprake gekomen met de schare trouwe supporters van de thuisclub. De bezoekers daarentegen vielen in positieve zin op door de fel oranje vesten, die spelers en bestuursleden droegen met daarop enkele emblemen van sponsors uit de houtsector. Twee clubs die perfect de KAVVV spirit in zich hebben!

FC DEURNESE TURNERS B  (1)                  SKOOR  26-09-2011

Problemen… echte problemen… de bedoeling van “Ten velde van…” is in feite tweedelig. Eerst – en voornamelijk – om een verslag te maken van de gespeelde wedstrijd, maar ook om eens een contact te hebben met de twee clubs, kwestie vanuit onze federale interesse te betonen. Goed, tot daar geen problemen. Maar wat gedaan als we een voetbalwedstrijd(?) dienen te verslaan waar er echt, maar dan ook echt niets is te vermelden, zoals deze op 17 september ll.? Juist… dan schakelen we over naar fase 2, de clubs, het gebeuren, de sfeer, de houding van beide teams voor en zeker na de wedstrijd, dat, ja dat verdiende meer dan een 10 op 10. Het doet ons denken aan de reden waarom, over zoveel jaren terug, deze Federatie in het leven werd geroepen. Samen met de collega’s tegen de vrienden een matchke spelen om daarna een “boke” te eten en een pintje te drinken. En daar dienen we beide teams welgemeend te feliciteren… zeker de thuisploeg welke, via hun sponsor, hun tegenstrever bedachten met een festival aan belegde broodjes, welke met smaak door hen werden verorberd. Lang geleden dat we nog een voltallige groep, allen netjes in hun trainingspak, aan een lange tafel hebben zien genieten om dan hun waardering uit te drukken in het kopen van de lokale lootjes… en dit alles onder het goedkeurend oog van de raad der wijzen, of is het der grijzen van “den DT”. Elke week, en dit sedert heel veel jaren, zijn deze “overjaarse hooligans”, onder leiding van Mon, Jef en andere ex-voorzitters, aanwezig op de thuiswedstrijden van den DT. Op een eerlijke en ludieke wijze geven ze hun commentaren op de geleverde prestaties van hun helden en tegenstrevers. Hoewel ik, en wie ben ik, ze nooit zou durven tegenspreken, moet ik ze ook ditmaal bijtreden… een bar slechte wedstrijd tussen twee degradatie kandidaten, waarvan Rio al wel 6 punten heeft gesprokkeld, tegenover nul voor de thuisploeg. Hoewel een (blanco) gelijkspel hier een juiste uitslag zou zijn geweest, onthouden we toch een fabelachtig getrapte vrijschop van de bezoekers, die hen meteen verzekerde van de winst, en de positieve inzet van beide teams, samen met de waardering voor de scheidsrechter die in feite de enige was die op niveau presteerde. Een absoluut geslaagde namiddag, spijtig genoeg echter zonder goed voetbal op de grasmat, maar ook dat maakt deel uit van onze voetbal kompetitie!!